Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

4 ŽENSKE


Kaj je FilmFlow?

Enkrat na mesec se filministke zberemo ob mikrofonu, srebamo kavo in debatiramo o svojih filmskih obsesijah. Tako že nekaj let (natančneje od 11. januarja 2014) nastaja FilmFlow, podkast o filmu in popularni kulturi, v katerem se posvečamo filmski produkciji, ki pri nas običajno ni deležna večje medijske pozornosti, prostor pa namenjamo tudi slovenski filmski sceni.

Družita nas gostobesednost in cinefilija, zabava pa nas dejstvo, da so naši okusi povsem različni. Ne bojimo se ničesar, razen tega, da bi na svetu zmanjkalo kave. In filmov.

Podkast FilmFlow se je zgodil, kot se verjetno pri nas zgodi vsak drug projekt, povezan s filmom – iz ljubezni do filma, iz čistega entuziazma, navdušenega pričakovanja in obvezne občasne frustracije protagonistov. V tem primeru protagonistk, ker smo v jedru oddaje same punce.

Na FilmFlow se lahko naročite prek iTunesov.

FilmFlow lahko poslušate tudi na mreži Apparatus.

facebook twitter instagram youtube

Kdo je FilmFlow?

FilmFlow smo:
Ana Šturm (also voditeljica & social media menedžerka)
Maja Peharc (also dežurna komičarka & accounting departement)
Maja “Willow” Zupanc (also montažerka)
+
Filministične gostje

Ana Šturm

ana_sturm

“I’m not a real person yet.” (Frances Ha, Noah Baumbach, 2012)

Soustanoviteljica, članica in voditeljica podkasta FilmFlow. FilmFlow project manager, ki med drugim skrbi za to, da ima podkast zanimive vsebine, updejtano spletno stran, zapiske in ažurna družabna omrežja. Drugače tudi zgodovinarka in sociologinja, najraje vsakdanjega življenja. Izgubljena v filmu, zasvojena s kavo, ingverjem in prvim snegom. Knjigožerka, raziskovalka, anglofilka in organizatorski frik. Ko bo velika, bo imela svoj kino. Če jo iščete, jo največkrat najdete v Slovenski kinoteki. Veliko dela tudi na raznih filmskih festivalih. Berete jo lahko v Reviji Ekranobčasno pa tudi v Dialogih ali reviji Kino!

mail facebook instagram

Maja Peharc

maja_peharc

“Mine’s a tale that can’t be told, my freedom I hold dear.” (Led Zeppelin, Ramble on – Led Zeppelin II, 1969)

Soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow, direktorica Zavoda FilmFlov, financ ministrica in assorted other tasks. Rdečelaska. Feministka. Germanistka. Jezikoslovka. Rokenrolerica. Muzikofilka. Nerdfigherka. Noob. Fan girl. Knjigožerka. Glasna. Iskrena. Serial serial watcher. YouTube watcher. Kofetarica. Nočna ptica. Hitra. Potetovirana. Blogerica. Podkasterica. Tekačica. Rammsteinovka. Queen of typos. Bilingualna. Sleep enthusiast. Obesedena. Impulzivna. Passionate. Swearing … a lot. Kolerična. Travel-ly. Internet obsessed.

mail facebook twitter instagram wordpress

Maja »Willow« Zupanc

maja_willow_zupanc

“It’s funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.” (A Clockwork Orange, Stanley Kubrick, 1971)

Soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow, ki skrbi za brezhibno zvočno podobo posnetkov in za posebno montažno čarovnijo. Uradno sociologinja in bodoča kulturologinja, neuradno pa snemalka, režiserka in predvsem montažerka. Prosti čas najraje preživlja v temi kinodvorane in v družbi svojih dveh sorodnih duš, Ludwiga van Beethovna in Charlieja Chaplina.

mail facebook twitter instagram

Bojana Bregar aka častna članica FilmFlowa

bojana_bregar

“Movies are so rarely great art that if we cannot appreciate great trash we have very little reason to be interested in them.” (Pauline Kael)

Soustanoviteljica in bivša članica podkasta FilmFlow.