Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

4 ŽENSKE


Kaj je FilmFlow?

FilmFlow je podkast o filmu in popularni kulturi. Na internetne valove se je prvič priklopil januarja 2014. Svoje frekvence je najprej oddajal enkrat mesečno, od marca 2015, pa se iz prve slovenske mreže podkastov, imenovane Apparatusoglaša dvakrat mesečno.

Podkast FilmFlow se je zgodil, kot se verjetno pri nas zgodi vsak drug projekt, povezan s filmom – iz ljubezni do filma, iz čistega entuziazma, navdušenega pričakovanja in obvezne občasne frustracije protagonistov. V tem primeru protagonistk, ker smo v jedru oddaje same punce.

Vsak mesec z vami delimo svoje filmske obsesije, debatiramo o zanimivih filmskih novostih, opozarjamo na filme, za katere se nam zdi, da v različnih pogledih obetajo in na filme, ki si zaslužijo več pozornosti, kot so je pri nas običajno deležni.

Na FilmFlow se lahko brezplačno naročite prek iTunes spletne trgovine.

facebook twitter instagram youtube

 

Kdo je FilmFlow?

Ana Šturm

ana_sturm

“I’m not a real person yet.” (Frances Ha, Noah Baumbach, 2012)

Soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow. FilmFlow project manager, ki med drugim skrbi za to, da ima podkast updejtano spletno stran, zanimive zapiske in twitter swag. Drugače tudi zgodovinarka in sociologinja, najraje vsakdanjega življenja. Izgubljena v filmu, zasvojena s kavo, ingverjem in prvim snegom. Knjigožerka, raziskovalka, anglofilka in organizatorski frik. Ko bo velika, bo imela svoj kino. Če jo iščete, jo največkrat najdete v Slovenski kinoteki. Veliko dela tudi na raznih filmskih festivalih. Berete jo lahko v Reviji Ekranobčasno pa tudi v Dialogih ali reviji Kino!

mail facebook twitter instagram

Maja Peharc

maja_peharc

“Mine’s a tale that can’t be told, my freedom I hold dear.” (Led Zeppelin, Ramble on – Led Zeppelin II, 1969)

Soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow, direktorica Zavoda FilmFlov, financ ministrica in assorted other tasks. Rdečelaska. Feministka. Germanistka. Jezikoslovka. Rokenrolerica. Muzikofilka. Nerdfigherka. Noob. Fan girl. Knjigožerka. Glasna. Iskrena. Serial serial watcher. YouTube watcher. Kofetarica. Nočna ptica. Hitra. Potetovirana. Blogerica. Podkasterica. Tekačica. Rammsteinovka. Queen of typos. Bilingualna. Sleep enthusiast. Obesedena. Impulzivna. Passionate. Swearing … a lot. Kolerična. Travel-ly. Internet obsessed.

mail facebook twitter instagram wordpress

Maja »Willow« Zupanc

maja_willow_zupanc

“It’s funny how the colors of the real world only seem really real when you viddy them on the screen.” (A Clockwork Orange, Stanley Kubrick, 1971)

Soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow, ki skrbi za brezhibno zvočno podobo posnetkov in za posebno montažno čarovnijo. Uradno sociologinja in bodoča kulturologinja, neuradno pa snemalka, režiserka in predvsem montažerka. Prosti čas najraje preživlja v temi kinodvorane in v družbi svojih dveh sorodnih duš, Ludwiga van Beethovna in Charlieja Chaplina.

mail facebook twitter instagram

Bojana Bregar

bojana_bregar

“Movies are so rarely great art that if we cannot appreciate great trash we have very little reason to be interested in them.” (Pauline Kael)

Soustanoviteljica in članica podkasta FilmFlow.