Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

101: 21. Festival dokumentarnega filma

101: 21. Festival dokumentarnega filma


Podobno kot lani, se tudi tokrat s Festivala dokumentarnega filma post festum oglaša specialna FilmFlow enota za dokumentarni film: Maja Prelog, Veronika Zakonjšek, Maja Peharc in Ana Šturm.
Absurdi sveta. Tako je Simon Popek, programski direktor FDFja poimenoval rdečo nit letošnjega festivala. In filmi o katerih se pogovarjamo v 101. epizodi FilmFlowa na najrazličnejše načine odražajo prav to.
Filmski prvenec mladega belgijskega režiserja ganskih korenin Bena Ashamoaha z naslovom Sakawa nas v poglobljeni študiji globalne družbe popelje v leglo spletnih prevar in manipulacij. Če se mladi ganski državljani manipuliranja poslužujejo zato, da bi preživeli, na drugi strani sveta privilegirani zvezdniki manipulirajo, da bi zmagali. Eksperimentalni dokumentarec John McEnroe: Cesarstvo popolnosti, portret Johna McEnroeja, enega najboljših teniških igralcev vseh časov, je prav tako nekonvencionalen, kot je njegov protagonist. Ženski užitki Barbare Miller s prstom pokažejo na hipokrizijo sveta v odnosu do žensk in njihovih teles in na to, kako enakopravni smo zares v 21. stoletju. Za konec v Razglednicah, seriji dvanajstih petminutnih vinjet o ruralnemu življenju na Hrvaškem pokukamo še v nenavadne absurde vsakdanjega življenja na podeželju.

Poslušaj podcast 21. Festival dokumentarnega filma.

ZAPISKI:
21. Festival dokumentarnega filma
Sakawa (IMDb)
SXSW 2019 Review: Sakawa Explores Sex Scams, Voodoo, Dark Side of Capitalism (Screen Anarchy)

John McEnroe: Cesarstvo popolnosti/John McEnroe: L’empire de la perfection (IMDb)
John McEnroe: In the Realm of Perfection Review: John McEnroe Meets Jean-Luc Godard in Fascinating Documentary (IndieWire) 
Ženski užitki/#FemalePleasure (IMDb) 
Locarno 2018 Review: #FemalePleasure Confronts Patriarchalism One Religion At a Time (ScreenAnarchy)
Razglednice/Kartoline (IMDb)