Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

Podoba-Glasba + LIFFe + Kino Šiška + Pirate Piška + FilmFlow =

Podoba-Glasba + LIFFe + Kino Šiška + Pirate Piška + FilmFlow =


MEDNARODNI TEKMOVALNI PROGRAM GLASBENIH VIDEOSPOTOV NA FESTIVALU LIFFE

“Glasbeni videi so najbolj gledana filmska zvrst na svetu. Ta oblika kratkega filma se je z adventom YouTuba za vedno (da, za vedno) poslovila od svojega nekdanjega televizijskega okolja in se preselila na spletne kanale. Ti so precej bolj obširni, bolj dostopni in bolj demokratični od vsega, o čemer so si videospoti drznili sanjati v najbolj divjih sanjah. Še celo v dobrih starih zlatih časih MTV-ja si niso mogli predstavljati, da bodo nekoč planjave svetovnega medmrežja preplavljale podobe in glasba – njihove podobe in njihova glasba – ki bodo lahko v istem trenutku v ušesu newyorškega japija na podzemni, zamorjenega najstnika na švedskem podeželju, v zakajenem beograjskem stanovanju brez balkona … Kjerkoli! Kadarkoli! Za vse enako!”

November je tu in z Liffom se v Ljubljano vračajo tudi glasbeni videospoti! Že drugo leto zapored se bo v Kinu Šiška tokom Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala odvil mednarodni tekmovalni program glasbenega videa. Lani je nagrado odnesel sijajni videospoti Iron Sky Paola Nutinija, njegovemu režiserju Danielu Wolfu pa smo izročili kipec, ki ga je posebej za to priložnost oblikoval Dejan Kralj.

Letos se bo za nagrado, ki jo je oblikovala one and only Pirate Piška, potegovalo 12 videospotovskih mojstrovin, zmagovalca pa boste ponovno določili vi.

Za najboljši videospot lahko glasujete preko spletnega obrazca, ter s tem sodelujete tudi v nagradni igri Podobe-Glasbe. Nagrade prispevajo Pirate Piška, revija Ekran in Slovenska kinoteka.

TO PA ŠE NI VSE!

17. novembra ob 20h lepo vabljeni tudi v malo dvorano Kina Šiška, kjer bo potekala komentirana projekcija vseh dvanajstih videospotov, ki letos tekmujejo za videospot leta.

ALI kot so zapisali v Kinu Šiška:

“S podkovanimi in šaljivimi komentarji Ane Šturm in Bojane Bregar, sicer članicama kultnega filmskega podcasta FilmFlow, se bomo sprehodili skozi letošnji izbor 12 glasbenih video mojstrovin, ki bodo še enkrat zatresli mejo med zabavo in umetnostjo”

Vstop prost, lepo vabljeni!

ping pong

Domače branje
Bojana Bregar: Kjerkoli, kadarkoli (uvodnik v videospotovsko sekcijo // Liffe kataloga)
Matic Majcen: Drugi vzpon glasbenega videa (članek o umetnosti videospota // Pogledi)