Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

What about love/Project: Human

What about love/Project: Human


Maja “Willow” Zupanc je sodelovala pri projektu fotografske razstave What about love/Project: Human. Med projektom je namreč nastal tudi kratki video, v katerem so sodelujoči spregovorili o ljubezni; kako jo vidijo in kakšno vlogo igra v njihovih življenjih.

Otvoritev razstave bo v petek, 13. februarja ob 19:00 v Cafe Kolaž. Več o projektu spodaj ali pa na FB strani.

Video si lahko ogledate tule: Project Human: “What about Love

 

O projektu fotografske razstave: “What about Love”

“Pogoj za našo srečo so ljudje, okolje in dejavniki našega življenja.”

Vsaj tako bi se ponavadi izrazili. Večino časa tako preživimo naše življenje v upanju, da najdemo svoj smisel in pripadnost v svetu.

”Starši nas vzgajajo, nato kmalu odrastemo, poiščemo si službo, boljšo polovico, rodimo otroke, se postaramo in nato umremo. Evolucijska usoda.”

Pa vendar imamo vedno možnost izbire, kako želimo živeti življenje, kot rezultat odločitev in kreacij nas samih.

In tu se rodi bistvo, kdo smo in kakšne odnose ustvarjamo v družbenem in osebnem življenju.

“Kaj je zate Ljubezen?”
“Kaj te osreči?”
“Kdaj ljubiš?”

“Če je življenje posledica tvojih odločitev in kreacij, kdo potem si?”

Glavno sporočilo projekta je, da ljubezen in sreča ne obstajata nekje zunaj, temveč živita znotraj nas. Pogoj, da smo srečni, ljubljeni in da ljubimo je, da sledimo stvarem, ki nas osrečujejo ter smo sami možnost sreče in ljubezni, ki nam je pomembna.

Naslov in koncept projekta fotografske razstave “What about Love” opisuje tiste posebne trenutke naših življenj, ko smo svobodni, ljubljeni, oz. smo povezani s tistim, kar nas zares osrečuje. Ko sledimo sreči in ljubezni, ki je v nas samih. Hkrati pa odpira vprašanja, kaj ljubezen sploh je, kaj je njen namen, kako jo vidimo, zaznamo, občutimo.

“Lahko je beseda, slika, lahko dotik.”

Avtor projekta:

Tjan Daimon

23 letni vizionar, ki svojo življenjsko pot raziskuje in odkriva v novih, še nerazkritih kotičkih sveta. Rad potuje, zanima ga igralstvo. Všeč mu je adrenalin, v prostem času pa se ukvarja z raznimi projekti na področju medosebnih odnosov in življenjem na splošno. Zanj je dom tam, kjer je svoboda.
Najljubši rek: “Seek beyond the unknown.”

Fotografinja:

Urša Čuk
28 letna gospodična, ki se v prostem času ukvarja s fotografijo, poleg tega rada potuje tja, kjer so valovi. Po izobrazbi arheologinja in v duši športnica. Zadnja leta jo je popolnoma prevzelo surfanje na valovih in fotografija.
Najljubši rek:  “Aloha”