Begin typing your search above and press return to search. Press Esc to cancel.

FilmFlow v živo: Krik

FilmFlow v živo: Krik


FilmFlow v živo se vrača!

PETEK, 30. OKTOBER 2015, OB 21:00 V SLOVENSKI KINOTEKI

Po februarskem prvem podkastu v živo vas tokrat ponovno vabimo, da se nam pridružite na zabavni in informativni filmski debati, ki nikogar ne bo pustila brez kurje polti.

Tokrat si bomo namreč noč pred Nočjo čarovnic skupaj ogledali Krik (Scream), legendarni postmoderni meta slasher, s katerim je kultni režiser Wes Craven v 90. letih revitaliziral žanr grozljivke in ustvaril mega uspešno franšizo grozljivk nove generacije. Pridružite se nam najprej na projekciji, nato pa z nami nadaljujte noč, v kateri se bomo poklonile letos preminulemu mojstru grozljivk na najboljši možen način – z debato o grozljivkah in z veliko kričanja!

ČASOVNICA:

Ob 21.00: PROJEKCIJA FILMA

Krik (Scream, Wes Craven, ZDA, 1996, 35mm, 2.35, barvni, 111′, sp)

V kalifornijskem mestecu Woodsboro je na pohodu skrivnostni serijski morilec. Sidney Prescott (Neve Campbell) je študentka, ki sumi, da gre za delo istega morilca, ki je točno pred letom dni ubil njeno mamo. Sidney in njeni prijatelji skušajo najti odgovor na vprašanje, kdo seje smrt po mestu, toda hkrati se v nevarnosti znajdejo tudi sami. Reši jih lahko le znanje, saj s skrivnostnim morilcem tekmujejo v poznavanju filmskih klišejev iz kultnih grozljivk.

Scream-4-244

Ob 23.00: SNEMANJE PODKASTA V ŽIVO

Podkast FilmFlow je internetna pogovorna oddaja, v kateri se enkrat na mesec odvija živahna debata o filmu, popkulturi in življenju nasploh. Gostiteljice Ana Šturm, Bojana Bregar, Maja Peharc ter Maja »Willow« Zupanc bodo za vse prisotne pripravile zajeten sveženj informacij o filmu Krik, spregovorile bodo o žanru grozljivke na splošno ter vam za konec izdale, kateri grozljivi filmi so njim najbolj pri srcu. Seveda pa pri dogodku v živo ne bo šlo brez sodelovanja občinstva – zato le imejte pripravljen svoj odgovor na vprašanje: Kateri je vaša najljubša grozljivka?

12096249_1714653098756725_2859932437014775314_n

Podkast FilmFlow lahko spremljate na spletni strani mreže Apparatus, nanj pa se lahko naročite tudi na v spletni trgovini iTunes. Obiščite nas tudi na Facebook strani, sledite nam na Twitterju ter na Instagramu.